Max Knutsson, nyanställd jurist på Rosengrens: ” Det viktigaste för mig är att tillhöra ett lag med människor jag gillar att arbeta med. Jag tror att så är fallet på Rosengrens Advokatbyrå och ser därför ljust på framtiden.”

Max Knutsson, 24, tog juristexamen sommaren 2023 från Göteborgs Universitet och började på Rosengrens Advokatbyrå i januari 2024 efter att ha arbetat en kortare tid på en annan affärsjuridisk byrå.

Under juristprogrammet gjorde Max Knutsson ett uppehåll i ett år för att studera business, finans och ekonomi i New York på Columbia University.

– Mitt år på Columbia University var givande och gav mig nya perspektiv på juridiken som jag tror kommer vara till nytta för mig i min roll som affärsjurist. Eftersom det är företag som vi för det mesta hjälper, underlättar det att förstå hur företag fungerar ekonomiskt och finansiellt.

Det var under gymnasiet som Max Knutsson blev intresserad av juridik.

– Under andra och tredje året på gymnasiet läste jag två grundläggande kurser i juridik och fattade tycke för det. Att få ta sig an komplexa problem som vanligen saknar svar, bygga upp en argumentation och sedan presentera sin argumentation tyckte jag var (och är) intellektuellt stimulerande och roligt.

På fritiden gillar Max Knutsson att spela och titta på fotboll.

– Förutom juridik, är fotboll den stora passionen i mitt liv. Olyckligtvis följer jag Manchester United som det för tillfället inte går så bra för. Därutöver spelar jag fotboll en gång i veckan i ett fotbollslag. 

På Rosengrens Advokatbyrå ska Max framför allt arbeta med M&A, kommersiell avtalsrätt, entreprenadrätt och fastighetsrätt.

– Det viktigaste för mig är att tillhöra ett lag med människor jag gillar att arbeta med. Jag tror att så är fallet på Rosengrens Advokatbyrå och ser därför ljust på framtiden, avslutar Max Knutsson.

CategoryKarriär
logo footer