Otto Gullberg, 30, arbetar som advokat på Rosengrens Advokatbyrå i Göteborg. Byrån är inriktad på affärsjuridik och Otto arbetar med bolagsrätt, kommersiella avtal och företagsöverlåtelser, så kallad M&A.
Under de cirka sju år han arbetat med M&A har han slutfört ett 60-tal transaktioner, där företag antingen investerats i, köpts eller sålts.
Ett brinnande intresse för företagande och entreprenörskap vid sidan av juridiken var det som ledde honom in på denna inriktning.
– Företagande har alltid varit ett intresse. Jag startade enskild firma som tonåring och har sedan dess varit i företagarsammanhang på ett eller annat sätt, säger han.
I rollen som M&A-advokat på Rosengrens kommer erfarenheten av företagande till pass.
– Jag har ett kul jobb. Jag har förmånen att få arbeta nära entreprenören och affären i våra uppdrag. Man ska förutom juridiken förstå finansiella frågor och vad som driver en transaktion kommersiellt, förklarar han.
På Rosengrens Advokatbyrå finns ett 25-tal jurister och man har valt att positionera sig mot västsvenska små- och medelstora företag.
– Vi har en god förankring i västsvenskt näringsliv och på så vis kanske en fördel i att snabbt uppfatta vår klients situation och kunna ge relevanta råd. Byrån har dessutom en genuin team- och lagkänsla, vilket krävs för att kunna utföra ett bra M&A-arbete som ofta spänner över flera rättsområden i högt tempo, säger han.
En lyckad M&A-transaktion kräver goda förberedelser och förståelse för varje bransch och klientens förutsättningar.
– Vi har arbetat med transaktioner i flera branscher, konsultverksamheter, spelstudios, lager och logistik, detaljhandel, IT och fastigheter för att nämna några. Att sätta sig in i branschen, företagarens förutsättningar och att få arbeta med företagsöverlåtelser är en utmaning men också ett nöje, avslutar han.

Otto Gullberg

logo footer